Kwekerij Klepper is een familiebedrijf. De jarenlange ervaring met het kweken van bloemen en bollen is overgedragen van vader op zoon. Ons team kent elk gewas door en door. Wij weten precies wat elke bloem of bol nodig heeft. Dat is hard werken, maar alleen zo kweek je de hoogst haalbare kwaliteit.

De beginjaren

Het begon allemaal als hobby: Lienes Klepper had van jongs af aan al groene vingers en een groen hart. Op het perceel achter zijn huis in Ouddorp kweekte hij bloemen, als passie. Gaandeweg groeide zijn vrijetijdsbedrijf steeds groter. Zodoende besloot Lienes om in 1990 verder te gaan als beroepskweker van zomerbloemen van hoogstaande kwaliteit. Dat gaf hem de ruimte om in te spelen op de vraag vanuit de markt. Zoon Teun Klepper trad toe tot het bedrijf en het familiebedrijf was geboren.

Breed assortiment

Sinds 2005 zijn de meeste percelen gecentreerd rond het bedrijf aan de Oudelandseweg in Ouddorp. Het assortiment van Kwekerij Klepper werd verder uitgebreid met nieuwe gewassen. Ook de teelt van bloembollen op pot werd toegevoegd voor de wintermaanden.

Het werk op land volgt van oudsher de jaargetijden. Kwekerij Klepper werkt met tunnelkassen, zo verlengen wij de beschikbaarheid van ons aanbod. Daarom bieden wij bepaalde snijbloemen vaak al vroeg in het seizoen aan op de veiling.

https://kwekerijklepper.nl/wp-content/uploads/2020/02/klepper-breed-assortiment.jpg

Professionalisering

De toepassing van nieuwe teelttechnieken toont de verregaande professionalisering van de kwekerij. Zo helpen digitale en machinale veranderingen om kwaliteit te leveren.

Kwekerij Klepper zaait bijvoorbeeld met GPS om preciezer te werken. Voor ideale afstanden en om de beschikbare grond optimaal te benutten. We benutten duurzame oplossingen zoals zonnepanelen.

https://kwekerijklepper.nl/wp-content/uploads/2020/02/klepper-professsionalisering.jpg

MPS-A gecertificeerd

Kwekerij Klepper volgt de Europese richtlijnen voor agrarische producten. Wij voldoen aan de eisen voor gewasbescherming en bestrijdingsmiddelen. Al deze duurzame inspanningen zijn beloond met een MPS-A certificaat. Dit certificaat is speciaal ontwikkeld voor de tuinbouwsector. Hiermee kunnen wij wereldwijd aantonen dat onze bedrijfsvoering duurzaam is.

https://kwekerijklepper.nl/wp-content/uploads/2020/02/Mask-Group-347.png

Lokaal betrokken

Ondernemerschap is natuurlijk veel meer dan vraag en aanbod. Daarom werkt Kwekerij Klepper intensief samen met Zorgkwekerij Nollestee in Melissant. Deelnemers aan de dagbesteding van de zorgkwekerij verzorgen voor ons plantwerk van de bollen in pot.

Zorgkwekerij Nollestee is er voor volwassen mannen en vrouwen die speciale zorg nodig hebben door een beperking en niet in het reguliere bedrijfsleven aan de slag kunnen.

https://kwekerijklepper.nl/wp-content/uploads/2020/02/klepper-lokaal-betrokken.jpg

Ben jij niet bang voor vieze handen?

Wil jij aan de slag bij een leuke kwekerij? Neem dan eens een kijkje bij onze vacatures. Misschien staat er iets tussen voor je. Een open sollicitatie sturen kan altijd.

Vacatures
https://kwekerijklepper.nl/wp-content/uploads/2020/02/klepper-handen-vuil-maken-rechts.jpg